Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

televizoare cu backlight LED


Postări Recomandate

Am in reparatie un televizor LG LED, care are intrerupt unul din led-urile din backlight.

Se pare ca acest tip de aparate sunt slabute din acest punct de vedere. In urma examinarii la microscop a celorlalte led-uri, am observat ca majoritatea prezinta crapaturi si asta dupa abia 2 ani de functionare.

Intrebarea este in felul urmator: Are cineva vreo solutie de inlocuire a acestor seturi de led-uri cu alte tipuri, mai accesibile?

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Neavind ceva apropiat am inlocui ledul cu un led UV de 1W.Tv.a functionat cam 3 saptamani.Din start avea o nuanta albastra in directia led-ului.Garantie 3 luni.A fost readus la reparat.Cum nu gasesti leduri ,am improvizat in contimuare.Am cumparat de la un distribuitor multinational din tara LED 5W OSW4X2E5D1E care au tensiune de lucru 10V.Normal ar trebui montat pe un radiator dar nu am gasit solutia,in schimb pe terminale i-am lipit cablu flexibil gros cam de 2 mm,dezizolat cam 10 mm.Totul in ideea ca acesta va fi radiatorul.Eu am depistat ( +) LED cu o sursa de 12 v serie cu un bec de 5W impuls scurt ,cu o pensa ingusta am indreptat pinul Led-ului si am strans-o cat mai aproape de led pentru a-l  proteja termic la lipire cu letconul .Am lipit un cablu rosu.La lipire se poate deteriora Led-ul.La fel am procedat cu (-) cablu negru.Daca led-ul este indreptat direct spre panel va aparea o zona mai luminata.Tv-ul functioneaza dar daca mai ajunge la mine voi folosi 2 diode paralel si orientate la cam 60 grade fata de panel in sensuri opuse.Am cautat sa cumpar 

banda led completa sau leduri identice dar n-am gasit.Altii scurcicuiteaza Led-l defect,altii folosesc o 
rezistenta.Fiecare cu metoda lui.
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări